OLEJ Z NASION MARCHWI - 30 ML

Olej marchwiowy, otrzymywany jest w wyniku maceracji korzenia marchwi w oleju słonecznikowym, pozyskiwanym z tłoczenia na zimno. Uzyskany macerat posiada połączone zalety oleju słonecznikowego i marchwi.

Dostępność: W magazynie

21,00 zł

Opis

Szczegóły

Olej marchwiowy, otrzymywany jest w wyniku maceracji korzenia marchwi w oleju słonecznikowym, pozyskiwanym z tłoczenia na zimno. Uzyskany macerat posiada połączone zalety oleju słonecznikowego i marchwi. Wykazuje działanie przeciwzapalne, zwiększa zdolności obronne skóry przeciw infekcjom, chroni przed działaniem promieni słonecznych oraz przyspiesza gojenie się ran. Olej z marchwi reguluje funkcje skóry oraz pomaga poprawić jej kondycję. Przy regularnym stosowaniu oleju skóra staje się bardziej jędrna, elastyczna oraz zmniejsza się ilość zmarszczek.
Macerat z marchwi zawiera prowitaminę A, wapń, fosfor, chlorek sodowy, potas, żelazo, jod, cynk, mangan, karoten, tokoferol, witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, niacynę, pirydoksynę, biotynę), kwas askorbinowy (witaminę C), rutynę, fitochinon, kwas foliowy, kumaryny, kwasy organiczne, saponiny, olejek eteryczny i inne.

Zastosowanie:
Olej z marchwi w przemyśle kosmetycznym jest stosowany jako dodatek emulsji, balsamów przeznaczonych dla suchej, łuszczącej się, dojrzałej skóry, również jako dodatek do kremów ochronnych lub kosmetyków po opalaniu. Posiada beta-karoten, witaminy B1, B2 i C oraz sole mineralne. Olejek ma właściwości napinające, uspokajające, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek. Tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry. Łatwo sie rozprowadza, zaraz po użyciu olejku skóra ma widoczną opaleniznę.
Najlepiej stosować go po rozcieńczeniu z innym olejkiem, np. ze słodkich migdałów, rafinowanym avocado czy z olejkiem makadamia. Wówczas unikniemy zbyt intensywnego przyciemnienia skóry, ale również koloryt będzie bardziej równomierny. Olejek można dodawać do rozpuszczonego masła shea, babassu czy olejku kokosowego, ale również gotowych balsamów, kremów itp.

Skład INCI: Helianthus Annuus Seed Oil & Daucus carota sativa
 

 

 

Recenzje

Napisz własną recenzję

Oceniasz: OLEJ Z NASION MARCHWI - 30 ML

Tagi produktu

Tagi produktu

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów (') aby wpisać frazy.

Custom CMS block displayed when you want to replace up-sell products with custom content. You can display here some text, images or any other content.